Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Instagram και Facebook κινδυνεύουν με πρόστιμα από την ΕΕ για παραπληροφόρηση ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου

Instagram και Facebook κινδυνεύουν με πρόστιμα από την ΕΕ για παραπληροφόρηση ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου

Έρευνα κατά των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram της εταιρείας Meta Platforms, πραγματοποιεί Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας υποψίες ότι αποτυγχάνουν να εξαλείψουν τη στοχευμένη παραπληροφόρηση πολιτικού περιεχομένου που διακινείται από τη Ρωσία, ενόψει των ευροεκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ειδικότερα, η έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύει στη λεγόμενη εκστρατεία Doppelganger, μια επιχείρηση υπέρ του Κρεμλίνου, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Η εκστρατεία προσπαθεί να αναπαράγει την εμφάνιση των παραδοσιακών ειδησεογραφικών πηγών, ενώ παράγει περιεχόμενο που είναι ευνοϊκό για τις πολιτικές του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η έρευνα, στο πλαίσιο της εμβληματικής πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες, θα εξετάσει τις πολιτικές και τις πρακτικές της Meta σχετικά με την παραπλανητική διαφήμιση και το πολιτικό περιεχόμενο στις υπηρεσίες της, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι τεχνολογικοί κολοσσοί πρέπει να περιορίσουν τη διάδοση επικίνδυνου περιεχομένου ή να αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις, έως και 6% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις