Διεθνή

Meta: O όμιλος των Facebook και Instagram απολύει 600 εργαζόμενους στο τμήμα της τεχνητής νοημοσύνης

Η απόφαση της διοίκησης της μητρικής του Facebook, Meta, σκοπό έχει να μειωθεί η «οργανωτική διόγκωση»

Ο όμιλος της Meta (Facebook, Instagram) αποφάσισε να καταργήσει κάπου 600 θέσεις εργασίας στο τμήμα που είναι αφοσιωμένο στην τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας του, έπειτα από σειρά προσλήψεων, ανέφεραν χθες (22.10.2025) Τετάρτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση της διοίκησης της μητρικής του Facebook, Meta, σκοπό έχει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, να μειωθεί η «οργανωτική διόγκωση», έπειτα από εκστρατεία προσλήψεων για να ενισχυθούν οι δυνατότητές της ως προς την ΤΝ.

Κατά ρεπορτάζ της Wall Street Journal, στους περισσότερους από τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις καταργήσεις θέσεων εργασίας θα προσφερθεί η δυνατότητα να αλλάξουν τμήμα.

Και οι δυο εφημερίδες επικαλέστηκαν εσωτερικό σημείωμα του γενικού διευθυντή ΤΝ του ομίλου, του Αλεξάντρ Ουάνγκ, σύμφωνα με τον οποίο οι καταργήσεις αυτές θα εγγυηθούν ότι θα απαιτούνται «λιγότερες συζητήσεις για τη λήψη αποφάσεων».

Ο όμιλος του Μαρκ Ζάκερμπεργκ κάνει τεράστιες επενδύσεις στην ΤΝ, καθώς ο επιχειρηματίες θέλει να κερδίσει έδαφος έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για την «υπερνοημοσύνη», υποθετική τεχνολογία με γνωστικές ικανότητες ανώτερες από τις ανθρώπινες, το ιερό δισκοπότηρο της Silicon Valley.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η Meta παρουσίασε συνδεδεμένα γυαλιά, που συμπεριλαμβάνουν ενσωματωμένη οθόνη και εκτενείς δυνατότητες ΤΝ, συνεχίζοντας το στοίχημα της συγχώνευσης του πραγματικού με τον «εικονικό» (ψηφιακό) κόσμο.

Ο όμιλος ανακοίνωσε τον Αύγουστο πως δημιουργεί στην Καλιφόρνια οργανισμό για τη χρηματοδότηση τοπικών υποψηφίων τασσόμενων υπέρ της λιγότερο αυστηρής ρύθμισης της ΤΝ, επικαλούμενος τον ανταγωνισμό της Κίνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Με μπλόκο στο ευρωπαϊκό σχέδιο για παγωμένα ρωσικά assets απειλεί ανοιχτά το Βέλγιο
Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει μια τέτοια απόφαση, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Μπαρτ Ντε Βέφερ
O πρωθυπουργός του Βελγίου, Μπαρτ ντε Βέφερ
Ανανεώθηκε πριν 55 λεπτά
«Άλμα» περί του 3,5% οι τιμές του πετρελαίου μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε ομίλους της Ρωσίας
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τις κυρώσεις χθες βράδυ, επικαλούμενο την «έλλειψη σοβαρής δέσμευσης» της Ρωσίας «σε μια ειρηνευτική διαδικασία για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία»
Παραγωγή αργού πετρελαίου
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες