Site icon NewsIT
09:39 Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025

Νότια Κορέα: Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργείου Βιομηχανίας με χαλυβουργούς για τους πιθανούς δασμούς Τραμπ στον χάλυβα

Σε ποιες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τηλεοράσεων και οικιακών συσκευών προμηθεύει χάλυβα η Νότια Κορέα

Φωτογραφία: Reuters

Το υπουργείο Βιομηχανίας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα (10.2.2025) πως πραγματοποίησε στη Σεούλ έκτακτη συνεδρίαση με χαλυβουργούς για να συζητήσουν μέτρα για μειώσουν αντίκτυπο από δασμούς, που έχει προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Κυριακή (9.2.2025), ότι θα ανακοινώσει από σήμερα νέους δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άλλη μια μείζονα κλιμάκωση των αλλαγών του στην εμπορική πολιτική της χώρας του. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως προσπαθεί να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες αυτής της ενδεχόμενης επιβολής δασμών και θα συνεργασθεί στενά με χαλυβουργούς για να υπάρξει απάντηση σε ενδεχόμενους δασμούς.

Οι κορεάτες χαλυβουργοί προμηθεύουν χάλυβα στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai Motor και Kia Motors, καθώς και σε εταιρείες τηλεοράσεων και οικιακών συσκευών όπως οι Samsung Elecronics και LG Electronics στο Μεξικό και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοινώθηκε από αξιωματούχους της βιομηχανίας.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version