Διεθνή

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε ρωσικά δεξαμενόπλοια θα πλήξουν τον εφοδιασμό της Ινδίας με πετρέλαιο

Τα διυλιστήρια αναζητούν αργό πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή και στις ΗΠΑ

Επιχειρήσεις στην Ινδία εκτιμούν πως θα υπάρξει σημαντική διακοπή στις προμήθειες ρωσικού πετρελαίου, καθώς η Ουάσιγκτον επιβάλλει νέες κυρώσεις για να περιορίσει τα έσοδα της Μόσχας.

Με αυτό τον τρόπο αναγκάζει τα διυλιστήρια να αναζητήσουν αργό πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή και στις ΗΠΑ, δήλωσαν σήμερα (10.1.2025) πηγές του τομέα διυλιστηρίων της Ινδίας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι αντιλαμβάνονται πως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις θα στοχοποιήσουν περισσότερα από 180 δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο όπως και τις ρωσικές ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν την έδρα τους στη Ρωσία Ingosstrakh Insurance Company και Alfastrakhovanie Group. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ρωσία: Η κρίση στο πετρέλαιο τις φέρνει στο ίδιο τραπέζι, μπαράζ επαφών για τις επιπτώσεις των τιμών στα 100 δολάρια το βαρέλι
Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου έως τα 120 δολάρια, ενώ εντείνονται οι διεθνείς επαφές για να αποφευχθούν νέες αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία.
πετρελαϊκό κοίτασμα
Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο: 6 κρίσιμα αγαθά που πλήττονται από τον πόλεμο στο Ιράν – Από αλουμίνιο και αιθανόλη μέχρι ζάχαρη
Παγκόσμια κρίση στις αγορές πρώτων υλών από τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν, αναφέρουν οι New York Times - «Οι τσέπες των καταναλωτών θα πιεστούν»
Μεγάλοι σάκοι ζάχαρης στη Βραζιλία