Διεθνή

Ρωσία: Η οικονομία θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Όταν υποχωρήσει η νευρικότητα της αγοράς το ρούβλι θα ενισχυθεί, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις (29.11.2024) του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, όμως η οικονομία θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η ισοτιμία του ρουβλίου ήταν σταθερή έναντι όλων των σημαντικών νομισμάτων σήμερα, όμως παρέμεινε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022, πρώτο μήνα του πολέμου στην Ουκρανία. Η ισοτιμία του νομίσματος της Ρωσίας έναντι του αμερικανικού δολαρίου έχει πέσει κατά ένα τέταρτο και πλέον από τις αρχές Αυγούστου.

«Είναι προφανές ότι η προσαρμογή στις νέες αντιρωσικές κυρώσεις θα είναι απαραίτητη, περιλαμβανομένων αλλαγών στους τραπεζικούς μηχανισμούς και διαύλους για εισροές ξένων νομισμάτων στη ρωσική αγορά», ανέφερε ο Ρεσέτνικοφ σε μια ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις του Ρεσέτνικοφ ακολουθούν την έκκληση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μην υπάρξει πανικός για την πτώση του ρουβλίου και την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μην αγοράζει ξένα νομίσματα στην εγχώρια αγορά από τις 28 Νοεμβρίου και έως τα τέλη του έτους.

Οι πιο πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ρωσίας έπληξαν την Gazprombank, η οποία διαχειρίζεται πληρωμές για το εμπόριο ενέργειας της Ρωσίας με την Ευρώπη και είναι ο κύριος προμηθευτής της αγοράς σε δυτικά νομίσματα.

Οι κυρώσεις προκάλεσαν έλλειψη στη ρωσική αγορά ξένου συναλλάγματος, που οδήγησε σε πανικό αγοράς ξένων νομισμάτων. Ο Ρεσέτνικοφ είπε πως δεν υπάρχουν θεμελιώδεις λόγοι για την πτώση του ρουβλίου.

«Θεωρούμε πως, όταν υποχωρήσει η νευρικότητα της αγοράς, η συναλλαγματική ισοτιμία θα επιστρέψει στις θεμελιώδεις τιμές της», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Eurogroup: Προτεραιότητα για την Ευρώπη οι αμυντικές δαπάνες – «Ναι» σε συνετή εφαρμογή της ρήτρας διαφυγής
Μεσοπρόθεσμα οι ΥΠΟΙΚ θα εργαστούν επίσης για τη σταδιακή αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων των εθνικών προϋπολογισμών ώστε να προσαρμοστούν οι υψηλότερες αμυντικές δαπάνες
Ισραηλινά τανκ στη Γάζα
Το Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζεται να πείσει τις ΗΠΑ να μειώσουν τους δασμούς χάλυβα πριν από την καθοριστική προθεσμία
Η εξάλειψη των δασμών είναι ζωτικής σημασίας για την ήδη προβληματική βρετανική βιομηχανία χάλυβα, επειδή οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγικός προορισμός για το κράμα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
REUTERS
Ο Τραμπ απειλεί με πρόσθετο δασμό 10% όποια χώρα ευθυγραμμισθεί με το «αντιαμερικανικό» μέτωπο των BRICS – Σε ισχύ από την 1η Αυγούστου
«Οποιαδήποτε χώρα ευθυγραμμιστεί με τις αντιαμερικανικές πολιτικές των BRICS, θα επιβαρυνθεί με ΠΡΟΣΘΕΤΟ δασμό 10%», δήλωσε ο Τραμπ χθες
Ντόναλντ Τραμπ