Θετικά επηρεάζει το ευρώ το κλίμα ηρεμίας που αποκαθίσταται στην ευρωζώνη καθώς η αγορά φαίνεται να είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις τις προς τους δανειστές της, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο πρόκλησης μίας νέα εστία κρίσης στην ευρωζώνη.
Ενδεικτικό της μεταστροφής του κλίματος είναι και το σημερινό κύριο άρθρο του Spiegel το οποίο επισημαίνει ότι απαιτείται μία νέα προσέγγιση και καλεί την Αγκελα Μέρκελ να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός με τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων συνεχίστηκε με διακυμάνσεις η υποχώρηση των τιμών και σήμερα. Έτσι η απόδοση του 3ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 19,7% από 18,77% που κυμαίνονταν το βράδυ της Παρασκευής. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 15,3% από 14,9% αντιστοίχως.
Στην αγορά (ΗΔΑΤ) το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 6 εκατ. ευρω, τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 10,79% από 10,9% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,30% να διαμορφωθεί στο 10,49% από 10,60%.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους αυξήθηκε στο 0,271% από 0,270%, στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 0,202% το εξάμηνο αυξήθηκε στο 0,134% από 0,132%, στο τρίμηνο αυξήθηκε στο 0,055% από 0,054%, ενώ το επιτόκιο στο μήνα αυξήθηκε στο 0,003% από 0,001%.
Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1310 δολ.