Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,21894 δολ. από το επίπεδο των 1,2954 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2905 δολ.
Σημαντική ώθηση έδωσε στο αμερικανικό νόμισμα η υποχώρηση της ανεργίας στο 7,7% τον περασμένο μήνα, το οποίο αποτελεί την «καλύτερη επίδοση» της τελευταίας 4ετίας. Το Νοέμβριο στην αμερικανική οικονομία προστέθηκαν 140.000 νέες θέσεις εργασίας βελτιώνοντας σημαντικά το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Αντιθέτως, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας αναθεώρησε επι τα χείρω τις προβλέψεις της για την πορεία της Γερμανικής οικονομίας, προβλέποντας ότι το ΑΕΠ της χώρας θα υποχωρήσει κατά 0,4% έναντι αύξησης 1,4% που ήταν η προγενέστερη πρόβλεψη.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 15,07% από 15,10% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,29% να διαμορφωθεί στο 13,78% από 13,81% χθες.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,55% από 0,57%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% από 0,45, στο εξάμηνο στο 0,33% από 0,34%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,18% και στο μήνα παρέμεινε στο 0,11%.