Μακρο-οικονομία

Αυξήθηκαν κατά 4,9% οι διανυκτερεύσεις τον Μάρτιο

Κατά 3,5% αυξήθηκαν οι αφίξεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) και κατά 4,9% οι διανυκτερεύσεις τον Μάρτιο του 2024 συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια ανήλθαν σε 1,16 εκατ., ενώ οι οι διανυκτερεύσεις έφθασαν τις 2,64 εκατ. τον Μάρτιο του 2024 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Ειδικότερα, παρατηρήθηκε αύξηση 4,2% στις αφίξεις και 6,2% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 3,1% και 3,8%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους ημεδαπούς με 58,3% και 55,1%, αντίστοιχα. Ενώ, η μέση συνολική διανυκτέρευση για τον Μάρτιο ανήλθε σε 2,3 ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΙΟΒΕ: Περαιτέρω εξασθένηση του οικονομικού κλίματος και πτώση στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών
Ο δείκτης έχει κινηθεί, ανοδικά ή καθοδικά, με μικρές μεταβολές καθ' όλο το έτος, ενδεικτικό μιας σχετικής σταθερότητας των προσδοκιών, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ
ΕUROKINISSI
Κεραμέως: Αμοιβαία επωφελής η ιστορική κοινωνική συμφωνία για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Δεν φτάσαμε εδώ από την μία μέρα στην άλλη, και η υπογραφή της συμφωνίας έγινε τώρα γιατί ήταν πρόσφορο το έδαφος, αφού είχαν προηγηθεί διάφορες πρωτοβουλίες, τόνισε η κ. Κεραμέως
Η Νίκης Κεραμέως