Μακρο-οικονομία

Αυξήθηκε κατά 4,9% η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Νοέμβριο του 2024

Ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε ανοδικά οριακά κατά 0,5%

Αυξήθηκε κατά 4,9% η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2024, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε ανοδικά οριακά κατά 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 4,9% τον Νοέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023, έναντι αύξησης 3,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2023 με το 2022.

Η αύξηση αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

  • Κατά 26,1% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατά 5,5% του δείκτη παροχής νερού.
  • Κατά 0,5% του δείκτη μεταποίησης. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (21,4%), στην παραγωγή βασικών μετάλλων (18,1%), στην παραγωγή προϊόντων καπνού (17,9%), στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών (15,8%) και στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (15,5%).

Από τη μείωση:

  • Κατά 6,7% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.

Σε μέσα επίπεδα το 11μηνο πέρυσι, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 5,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2023.

Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,8% τον Νοέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2024.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Πρωτοφανής έλεγχος στις μακροχρόνιες συμβάσεις – Έμπρακτος σεβασμός στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμενων
Με τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργού, οι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία που τεκμηριώνουν τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τους καθώς και την εγκριτική απόφαση υπαγωγής
Τάκης Θεοδωρικάκος 2
ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,1 δισ. ευρώ εμφάνισε ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο οκτάμηνο 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ η αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά περίπου 65%, αντανακλά τόσο την αύξηση των φορολογικών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 46,7 δισ. ευρώ έναντι 43,3 δισ. ευρώ πέρυσι
Η Τράπεζα της Ελλάδος 2