Μακρο-οικονομία

Μονάδες μπαταριών 200 MW σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τον τρίτο διαγωνισμό αποθήκευσης

Αναρτήθηκε σήμερα (20.9.2024) στη Διαύγεια η κοινή υπουργική απόφαση για την τρίτη δημοπρασία για standalone μονάδες αποθήκευσης με μπαταρίες, που υπεγράφη από το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Οικονομικών.

Προηγήθηκε προ μερικών μηνών η επιτυχημένη διεξαγωγή των δύο πρώτων δημοπρασιών για μονάδες μπαταριών, όπου επελέγησαν 700 μεγαβάτ έργων, τα οποία σταδιακά θα μπουν σε λειτουργία τα επόμενα χρόνια.

Η νέα απόφαση προβλέπει δημοπρατούμενη ισχύ στα 200 MW, άρα η συνολική ισχύς και στους τρεις διαγωνισμούς ανέρχεται στα 900 MW.

Η επιδότηση για το κεφαλαιακό κόστος των επενδυτών ορίζεται στις 200.000 ευρώ/μεγαβάτ.

Επιλέξιμες περιοχές είναι αποκλειστικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Μεγαλόπολης, για τον οποίο η συνολική κατακυρούμενη ισχύς δεν μπορεί να υπερβεί τα 50 MW.

Τέλος, η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή προσφοράς για την τρίτη ανταγωνιστική διαδικασία καθορίζεται σε 145.000 ευρώ ανά μεγαβάτ ανά έτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Η Giga επένδυση της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία κρίσιμη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η κινητήρια δύναμη της νέας εποχής, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τα επόμενα χρόνια
Θεοδωρικάκος: Η Giga επένδυση της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία κρίσιμη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
«Μητρώα» παντού: Σε διπλό κλοιό δικαιούχοι δημοσίων παροχών και οφειλέτες σε εφορία, ταμεία, τράπεζες και τέως ΔΕΚΟ – Τα παράθυρα για «κόφτες»
Ως προς τις οφειλές σε ιδιώτες (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ), αυτές θα μπουν στα Μητρώο, καταρχάς από το 2027, αναφέρουν πληροφορίες του newsit.gr
Close up photo of a woman doing taxes with laptop and tax forms in a house