Μακρο-οικονομία

Χρέος: Στην πρώτη θέση της ΕΕ η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο 2024, με μείωση κατά 10% και δημοσιονομικό πλεόνασμα 2,2%

Σε τριμηνιαία βάση το χρέος της Ελλάδας μειώθηκε κατά 1,8%

Την μεγαλύτερη μείωση χρέους προς το ΑΕΠ σημείωσε η Ελλάδα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο τρίτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το χρέος της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ της μειώθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση, ενώ σε τριμηνιαία βάση μειώθηκε κατά 1,8%. Στη δεύτερη θέση της ΕΕ βρίσκεται η Πορτογαλία η οποία μείωσε το χρέος της προς το ΑΕΠ κατά 8,8%, ενώ ακολουθεί η Κύπρος με μείωση 5,4%.

Στην άλλη άκρη της λίστας των κρατών μελών, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αυξήθηκε περισσότερο σε Φινλανδία (6,7%), Εσθονία (5,3%) και Πολωνία (4,9%).

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 2,2% επί του ΑΕΠ, την στιγμή που η Ευρωζώνη βρέθηκε σε έλλειμμα 2,6% και η ΕΕ 2,9%. Αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η θέση της ΕΕ στην εν λόγω λίστα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράθυρο νέων αυξήσεων τιμών σε βασικά αγαθά στα σούπερ μάρκετ λόγω «αποψίλωσης δασών»
Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων που προέρχονται από δάση που έχουν αποψιλωθεί - Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις εισαγωγές από τη ΝΑ Ασία
Κρέας 4
ΙΟΒΕ: Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο – Επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Οι υπηρεσίες διατηρούν τη δυναμική τους κυρίως λόγω του κλάδου των Ξενοδοχείων - Εστιατορίων, με ικανοποίηση από την τρέχουσα αλλά και τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση
Φωτογραφία: iStock