Οικονομία

Fitch: Πιθανή η δραχμή – Απίθανη η κρίση στην ευρωζώνη

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι μεν περιορισμένος αλλά εξακολουθεί να υπάρχει, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο Fitch, που εκτιμά όμως πως δεν θα διαχυθεί ελληνική κρίση στην ευρωζώνη.

”Ο άμεσος κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη περιορίστηκε μετά τη συμφωνία του προηγούμενου μήνα, ωστόσο η ασυμβίβαστη στάση που τήρησαν και οι δυο πλευρές κατά καιρούς πριν τη συμφωνία, τονίζει την πιθανότητα ενός μελλοντικού σφάλματος πολιτικής” είναι η εκτίμηση από την Fitch.

Σύμφωνα με το διεθνή οίκο όμως ”η ευρωζώνη έχει αναπτύξει μηχανισμούς για να αποτρέψει μια κατάρρευση που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία κράτους, αλλά και για να μετριάσει την μετάδοση από τη μια χώρα στην άλλη. Έτσι, μια αλυσιδωτή αντίδραση από ένα Grexit δεν είναι πιθανό να οδηγήσει τελικά σε διάλυση της ευρωζώνης”.

Πηγή Euro2day

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το Επίδομα Θέρμανσης – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 οι αιτήσεις μέσω «myΘέρμανση» – Ποιοι το δικαιούνται, ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και πώς θα καταβληθεί το επίδομα
Hand adjusting the valve knob of heating room radiator temperature thermostat