Οικονομία

Γαλλικό δημοσίευμα: Η Τράπεζα Πειραιώς πέτυχε την επιστροφή στις αγορές

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της δημόσιας γαλλόφωνης ραδιοτηλεόρασης RTBF αναφέρει ότι η Τράπεζα Πειραιώς πέτυχε την Τρίτη, 18 Μαρτίου, την επιστροφή της στις αγορές, μέσω έκδοσης και διάθεσης τριετούς ομολόγου κυρίου χρέους ποσού 500 εκατ. ευρώ για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επισημαίνεται δε ότι η απάντηση στην προσφορά που υποβλήθηκε από την τράπεζα υπερκαλύφθηκε έξι φορές, φθάνοντας το ποσό των 3 δισ. ευρώ μέσα σε λίγες ώρες.

Το νέο ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου με ετήσιο τοκομερίδιο 5%, μια λογική τιμή για μια τράπεζα για την οποία οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης δεν είναι ενθαρρυντικές (κατάταξη Caa1 από την Moodys και CCC από την Standard & Poor’s).

Το νέο αυτό ομόλογο είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου. Οι BNP Paribas, Credit Suisse, Goldman Sachs και HSBC ήταν σύμβουλοι της έκδοσης, αναφέρεται στο δημοσίευμα και παράλληλα επισημαίνεται ότι η επιτυχία αυτή αναμένεται να δημιουργήσει θετικές προοπτικές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,75 δισ. ευρώ, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει η Τράπεζα Πειραιώς στο τέλος του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bloomberg: Η Πειραιώς δείχνει το δρόμο για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Βγήκε στις αγορές με επιτυχία η Πειραιώς!

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 1,75 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα