Οικονομία

Γκρεμίζεται η μετοχή της Credit Agricole – Φόβοι για τη δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα

Βουτιά κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές της Credit Agricole αφού η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα άφησε να εννοηθεί ότι δεν εξασφάλισε την στήριξη των ρυθμιστικών αρχών για την αναδιάρθρωσή της, η οποία που θα μπορούσε να αποδεσμεύσει κεφάλαια προς όφελος των επενδυτών, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Στις 12:58 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της στο χρηματιστήριο του Παρισιού υποχώρησε 10% στα 12,97 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η μετοχή της τράπεζας προβλέπεται να καταγράψει σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τον Νοέμβριο του 2011.

Η Credit Agricole συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την εταιρική της δομή, ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική τράπεζα ανακοινώνοντας παράλληλα ανάκαμψη των κερδών του δεύτερου τριμήνου, επισημαίνει το Bloomberg.

Η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι το τρίμηνο αυτό επιμέρισε 350 εκατ. ευρώ σε προβλέψεις για νομικές διαμάχες, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται πλέον στο 1,6 δισεκ. ευρώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν στα 920 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, συγκριτικά με 77 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα και 901 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο πέντε αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg. Πέρυσι, η κερδοφορία της επλήγη από ζημίες που σχετίζονταν με την κατάρρευση της πορτογαλικής Banco Espirito Santo.

«Η αντίδραση ης αγοράς οφείλεται στις ανησυχίες των επενδυτών ότι η ΕΚΤ δεν θα εγκρίνει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της τράπεζας» σχολίασε ο Στέφανο Τζίρολα, από την ελβετική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Syz Asset Management.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μάριο Ντράγκι: Η αδράνεια δεν απειλεί μόνο την ανταγωνιστικότητά μας, αλλά και την κυριαρχία μας
Να «δράσουμε από κοινού και χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα», και ανάγκη για «μια διαφορετική πορεία που απαιτεί νέα ταχύτητα, κλίμακα και ένταση», επεσήμανε ο Ντράγκι
Μάριο Ντράγκι 2
ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,1 δισ. ευρώ εμφάνισε ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο οκτάμηνο 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ η αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά περίπου 65%, αντανακλά τόσο την αύξηση των φορολογικών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 46,7 δισ. ευρώ έναντι 43,3 δισ. ευρώ πέρυσι
Η Τράπεζα της Ελλάδος 2
Η Ford περικόπτει επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας – Χαμηλή η ζήτηση για τα ηλεκτρικά μοντέλα της
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της Ford, λόγω της περιορισμένης ζήτησης των ηλεκτρικών οχημάτων της, προχωρά σε κατάργηση από τον Ιανουάριο της δεύτερης βάρδιας εργασίας στην γραμμή παραγωγής στην Κολωνία
Ford logo
Γιατί οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα ναυπηγικό «Περλ Χάρμπορ» από την Κίνα
Θα έπρεπε να κατασκευάζονται 2,3 έως 2,5 επιθετικά υποβρύχια ετησίως για να καλυφθούν οι ανάγκες των ΗΠΑ, αντ' αυτού, οι ΗΠΑ έχουν περιοριστεί στην κατασκευή 1,2 επιθετικών υποβρυχίων ετησίως
Σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ