Οικονομία

Η Banco BPM απορρίπτει την προσφορά εξαγοράς από την UniCredit

Η Banco BPM απέρριψε την πρόταση της UniCredit, λέγοντας ότι η προσφορά εξαγοράς της δεν συμφωνήθηκε εκ των προτέρων, είναι πολύ χαμηλή και πιθανότατα θα λειτουργούσε επιβαρυντικά στις θέσεις εργασίας και τον ανταγωνισμό στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι όροι της συμφωνίας «δεν αντικατοπτρίζουν με κανέναν τρόπο» την κερδοφορία της Banco BPM και τις δυνατότητές της για δημιουργία αξίας, ανέφερε σήμερα (26.11.2024). Οι όροι της προσφοράς της UniCredit, συμπεριλαμβανομένου ενός premium 0,5% που έκτοτε μετατράπηκε σε έκπτωση, είναι ασυνήθιστοι για πράξεις αυτού του τύπου, ανέφερε η τράπεζα.

Η απάντηση αφήνει τον διευθύνοντα σύμβουλο της UniCredit, Andrea Orcel, αντιμέτωπο με μια άλλη δύσκολη μάχη για να κερδίσει επενδυτές, αφού η εξίσου αυτόκλητη μετακίνησή του στην Commerzbank συνάντησε αντίσταση στη Γερμανία.

Η χθεσινή προσφορά της UniCredit για την Banco BPM ενόχλησε επίσης τους Ιταλούς πολιτικούς, επειδή περιπλέκει τις κυβερνητικές προσπάθειες να σχηματίσουν έναν μεγάλο τραπεζικό όμιλο για να ανταγωνιστούν την UniCredit και την Intesa Sanpaolo, τις κυρίαρχες εταιρείες της χώρας.

Η προσφορά μετοχών της UniCredit αποτιμά την Banco BPM σε περίπου 9,6 δισ. ευρώ, με βάση τις τιμές κλεισίματος της Δευτέρας. Οι μετοχές της Banco BPM κέρδισαν περισσότερο από 5% αυτή την εβδομάδα για να δώσουν στην τράπεζα αγοραία αξία περίπου 10,6 δισ. ευρώ. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επενδυτές βλέπουν δυνατότητες αύξησης της προσφοράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Τσιάρας: Το εμβόλιο δεν είναι λύση για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Κίνδυνος για τη φέτα και τις εξαγωγές
Ο Υπουργός προειδοποιεί για τις συνέπειες του εμβολιασμού στα ΠΟΠ προϊόντα και ανακοινώνει δέσμη αποζημιώσεων και στήριξης προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους
Πρόβατα
Ο οινοτουρισμός στις προτεραιότητες της στρατηγικής του ΥΠΑΑΤ για τον πρωτογενή τομέα
Ενδεικτικά, ετησίως διατίθενται: 8,43 εκατ. ευρώ για Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων, 7,2 εκατ. ευρώ για Επενδύσεις Οινοποιητικών Επιχειρήσεων - με επιλέξιμες δαπάνες για αίθουσες έκθεσης και γευσιγνωσίας
Freeze motion of red wine pouring into glass, old cellar interior.
Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το Επίδομα Θέρμανσης – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 οι αιτήσεις μέσω «myΘέρμανση» – Ποιοι το δικαιούνται, ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και πώς θα καταβληθεί το επίδομα
Hand adjusting the valve knob of heating room radiator temperature thermostat