Οικονομία

Η Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, ούτε και η τελευταία!

Θέση στην ουρά για δανεισμό παίρνουν και άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

 Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να μην είναι το τελευταίο μέλος της ευρωζώνης που χρειάζεται τα κεφάλαια διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την Ιρλανδία, την Ισπανία και Πορτογαλία ” εμφανώς ευάλωτες,” είπε ο καθηγητής του Harvard Kenneth Rogoff.

 

“Είναι πιο πιθανό απ’ ότι απίθανο να χρειαστούμε ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ σε τουλάχιστον μία μεγαλύτερη χώρα στη ζώνη του ευρώ τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια,” ειπε ο Rogoff, πρώην μέλος του ΔΝΤ.

 

«Οι περικοπές στον προϋπολογισμό που χρειάζονται στην Ευρώπη σε πολλές χώρες θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλες».

 

Οι Πορτογαλικές, Ισπανικές και Ιρλανδικές αποδόσεις ομολόγων ανέβηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν την ικανότητά τους να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και την δυνατότητά τους να αποφύγουν την τύχη της Ελλάδας.

 

Η Ιρλανδία είχε πέρυσι το μεγαλύτερο έλλειμμα στη ζώνη του ευρώ πέρυσι και έφτανε το 14,3%. Της Ελλάδας ήταν 13,6 τοις εκατό, της Ισπανίας ήταν 11,2 τοις εκατό και της Πορτογαλίας 9.4 τοις εκατό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται νέο κύμα προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης με αιχμή νέους, γυναίκες και μεγάλης ηλικίας ανέργους από τη ΔΥΠΑ
Στο τραπέζι ενδέχεται να πέσει και το ενδεχόμενο μίας στενότερης σύνδεσης των προγραμμάτων κατάρτισης με την πρακτική άσκηση – απασχόληση σε επιχειρήσεις με επιδότηση από το κράτος
Large group of business people waiting for a job interview. 1