Οικονομία

Η ενεργειακή εταιρεία Vattenfall απολύει 2.500 υπαλλήλους της

Η σουηδική εταιρεία του τομέα της ενέργειας Vattenfall ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 2.500 τις θέσεις εργασίας ως το 2014 στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επιτύχει εξοικονόμηση 4,5 δισεκατ. κορόνων, επικαλούμενη το γεγονός της μείωσης της ζήτησης και της ταυτόχρονης πτώσης των τιμών.

 Οι περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να γίνουν στη Γερμανία — 1.500 θέσεις πρόκειται να καταργηθούν στο Βερολίνο και το Αμβούργο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης της Βάτενφαλ. Περίπου 400 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στην Ολλανδία και 400 στη Σουηδία.

Στα τέλη του 2012, η κρατική σουηδική ενεργειακή εταιρεία απασχολούσε περίπου 32.800 ανθρώπους.

Την ανακοίνωση έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος της Βάτενφαλ, Έστεν Λόσετ, και η οικονομική διευθύντρια της επιχείρησης Ίνγκριντ Μπόντε.

Ο Λόσετ ανέφερε ότι οι μειώσεις προσωπικού σχεδιάζεται να γίνουν με έναν “κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο” και “σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις μονάδες (. . .) σε όλες τις χώρες”.

Η Βάτενφαλ ανέφερε ακόμη ότι σχεδιάζει να πωλήσει μερικές από τις λιγότερο σημαντικές εγκαταστάσεις της, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως το ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο με τη χρήση λιγνίτη Lippendorf R στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, μεγάλο μέρος των απολύσεων αφορά το διοικητικό προσωπικό της επιχείρησης.

Στην Ολλανδία, η Βάτενφαλ είχε εξαγοράσει το 2009 τη δεύτερη σε μέγεθος ενεργειακή εταιρεία Nuon με τίμημα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήταν μια επένδυση που τελικά απέβη λιγότερο κερδοφόρα από ό,τι ανέμενε η διοίκηση του σουηδικού όμιλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H αδήλωτη εργασία οργιάζει και τα πρόστιμα μόνο 12 εκατ. ευρώ

Ρεκόρ μειώσεων μισθών και part time εργασίας

“Εκτοξεύτηκε” η μαύρη εργασία με πρωταγωνιστές τους άνεργους

Πως θα βρείτε δουλειά στον Καναδά αν είστε έως 35 ετών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και Mercosur υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων
Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τον θεμιτό ανταγωνισμό, οδηγώντας στην κατάργηση δασμών δισεκατομμυρίων ευρώ
Mercosur
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς για 8 ευρωπαϊκές χώρες που δεν «διευκολύνουν» τα σχέδια του στη Γροιλανδία
Από την 1η Φεβρουαρίου, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα υπόκεινται σε έναν επιπλέον φόρο 10% στα εμπορεύματα που αποστέλλουν στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς για 8 ευρωπαϊκές χώρες που δεν «διευκολύνουν» τα σχέδια του στη Γροιλανδία