Οικονομία

Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα στη μάχη για το χρέος”

Η Wall Street Journal δίνει έμφαση στο θέμα του ελληνικού χρέους ''πατώντας'' στη συνάντηση του Βαρουφάκη στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα στη μάχη για το χρέος» τονίζεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, αναφερόμενο στις χθεσινές συνομιλίες που είχε στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

η συμπάθεια του Παρισιού στην Αθήνα προσθέτει πίεση στο Βερολίνο

Όπως επισημαίνεται «η συμπάθεια του Παρισιού στην Αθήνα προσθέτει πίεση στο Βερολίνο για επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών όρων του πακέτου διάσωσης».

Μεταξύ άλλων, καταγράφονται σημεία των δηλώσεων των δυο υπουργών, σημειώνοντας ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «νέο συμβόλαιο» με την Ευρώπη, υποστηρίζοντας το αίτημα της κυβέρνησης της Αθήνας, υπό την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δημοσίευμα γίνεται, επίσης, αναφορά στα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο CNN και ότι η χώρα χρειάζεται μια «στρατηγική ανάπτυξης».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Δασμοί: Προσηλωμένοι στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ οι υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ – «Ναι» στην παράταση αναστολής των αντιμέτρων
Οι υπουργοί υποστήριξαν ευρέως την παράταση της αναστολής της πρώτης σειράς αντιμέτρων της ΕΕ από τις 15 Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου
European Union flags
ΕΕ: Έρχονται αντίποινα σε αμερικανικές εξαγωγές 72 δισ. ευρώ – Με «απαγόρευση εμπορίου» ισοδυναμούν δασμοί 30% δηλώνει ο Σέφκοβιτς
Οι προετοιμασίες για τα ευρωπαϊκά αντίποινα περιλαμβάνουν έναν κατάλογο βιομηχανικών και γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ - Aπώλειες 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα στις γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ από δασμούς 30%
Ο Κοινοτικός Επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφκοβιτς