Οικονομία

Ιταλός υπ. Οικονομικών: Κανένα πρόβλημα από την επιστροφή στη δραχμή

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα δημιουργούσε κίνδυνο για την Ιταλία, δήλωσε σήμερα ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, μία ημέρα αφότου η Κομισιόν προειδοποίησε πως η αποχώρηση μιας χώρας από τη νομισματική ένωση θα δημιουργούσε το ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη.

“Οι κίνδυνοι για την Ιταλία δεν θα αυξάνονταν από ένα Grexit”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στο περιθώριο της οικονομικής διάσκεψης στη βόρεια Ιταλία.

Ο Πάντοαν, ο οποίος έχει υποστηρίξει πως η Ιταλία δεν διατρέχει κίνδυνο να μεταδοθεί σ’ αυτήν η κρίση, δήλωσε πως μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν “πολύ αρνητική”, αλλά πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί μια λύση.

Αξιωματούχοι της ΕΕ προειδοποίησαν χθες, Παρασκευή, πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε σε “καταστροφή”.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Όλο το σχέδιο για νέες κοινωνικές κατοικίες – Τα σενάρια για τον υπολογισμό του ενοικίου
Το φθινόπωρο θα παρουσιάσει αναλυτικά το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της στέγασης με αιχμή την ανέγερση νέων κρατικών κατοικιών και την ανακαίνιση παλαιών ιδιωτικών ακινήτων
Ακίνητα πολυκατοικίες
Δημόσιο: Όλες οι νέες παρεμβάσεις στο πειθαρχικό – Αυστηροποιείται το πλαίσιο για τα κωλύματα διορισμού και τις «αργίες» υπαλλήλων
Σε δυνητική αργία μπορεί να τεθεί ένας υπάλληλος στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κάποιο από τα εγκλήματα τα οποία επισύρουν την έκπτωση από την υπηρεσία
Team of Business people working at workplace with tablet and document, doing planning analyzing Tax financial report, business plan investment, finance analysis Economic business discussions.