Site icon NewsIT
22:52 Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κερδίζει έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου

Mικρή άνοδο εμφάνιζε το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα διαπραγματευόταν στα 1,2853 δολάρια από το επίπεδο των 1,2828 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2853 δολάρια.

Το κλίμα παραμένει θετικό για το αμερικανικό νόμισμα καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας Fed, θα περιορίσει τις παρεμβάσεις της στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του επικεφαλής της Fed Ben Bernanke στις 22 Μαίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας πραγματοποιήθηκε μία μόνο συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ η οποία αφορούσε σε εντολή αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε εκ νέου στο 8,19% από 8,31% που ήταν την Παρασκευή με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,34% να περιοριστεί περαιτέρω στο 6,85% από 7,00% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,48% από 0,49%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,395%, από 0,40%, το εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,30%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20% ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,11%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το παλάτι της Ιπποκράτους – Οι μαρμάρινες σκάλες και η ανακαίνΙση των 5 εκατ. ευρώ (ΦΩΤΟ)

Την καταδίκασαν σε θάνατο επειδή υπεξαίρεσε πάνω απο 80 εκ. ευρώ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version