Οικονομία

Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του Eurogroup

Τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο. Μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μας... "τελειώνει" και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Το Eurogroup ψάχνει νέο πρόεδρο και είναι ανοιχτό σε… προτάσεις.

Φυσικά, δεν μπορεί να πάει… όποιος κι όποιος να καταθέσει βιογραφικό για να γίνει ο νέος πρόεδρος του Eurogroup. Πρέπει να τους προτείνει μια από τις κυβερνήσεις των 19 κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Ήδη, από χθες Πέμπτη (16.11.2017) οι 19 χώρες – μέλη έχουν λάβει την επίσημη επιστολή, Καλούνται οι υπουργοί τους να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του επόμενου προέδρου του Eurogroup.

Η διαδικασία για τον νέο πρόεδρο του Eurogroup

Σύμφωνα με την επιστολή της Γενικής Γραμματείας του Eurogroup, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου μαζί με μια συνοδευτική επιστολή. Τα ονόματα των υποψηφίων θα ανακοινωθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τους υποψηφίους να γνωστοποιούν τις προτεραιότητές τους για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Η ψηφοφορία

Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με απλή πλειοψηφία (τουλάχιστον 10 ψήφους).

Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο νυν πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσει ιδιαιτέρως τους υποψηφίους για τις ψήφους που έχουν λάβει προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν να συνεχίσουν ή να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μέχρι κάποιος να λάβει τουλάχιστον 10 ψήφους.

Ποιοι θέλουν να γίνουν… Ντάισελμπλουμ

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει δημοσίως ο υπουργός της Σλοβακίας Πίτερ Κάζιμιρ και του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια. Ως «σοβαρή» υποψηφιότητα εμφανίζεται στον Τύπο ο Πορτογάλος, Μάριο Σεντένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπρούνο Λεμέρ, που παρουσιαζόταν ως φαβορί, έχει δεύτερες σκέψεις, καθώς οι υποχρεώσεις του εντός της χώρας είναι ήδη πολύ αυξημένες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
EY Ελλάδος και DefencEduNet συνεργάζονται για την κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων στον τομέα της άμυνας
Το δίκτυο DefencEduNet θα συνδράμει στην ευθυγράμμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ελληνικών πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας και θα ενισχύσει κοινά projects έρευνας και ανάπτυξης
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του DefencEduNet, Αναστάσιος Ροζολής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου