Οικονομία

Ξεπέρασε τις 1.350 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών με οδηγό τις τράπεζες – Όλα τα βλέμματα στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Πλώρη για ακόμη υψηλότερα επίπεδα έχει βάλλει το ελληνικό χρηματιστήριο υπερβαίνοντας σήμερα (11.1.2024) και τις 1.350 μονάδες, ενώ και διεθνώς η εικόνα είναι ιδιαίτερα θετική λίγο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.350,81 μονάδες, επίπεδα που είναι και το υψηλό του 2024, με άνοδο 0,47% και τον τζίρο στα 20,05 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,04% στις 1.138 μονάδες, ο FTSE ενισχύεται κατά 0,48% στις 3.272 μονάδες, όπως και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που βρίσκεται στις 2.301 μονάδες με 0,62%

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 1,3%, της Τράπεζας Πειραιώς 1%, της Alpha Bank 1,1% και της Eurobank 0,9%.

Η μετοχή της Motor Oil συνεχίζει με κέρδη 1,2%, η ΔΕΗ σημειώνει νέα άνοδο 0,9% και τα ΕΛΠΕ επιστρέφουν σε ανοδική τροχιά με 0,2%. Οι περιορισμένες κινήσεις των πωλητών εστιάζουν στον ΟΠΑΠ με -0,7% και την Jumbo με -0,3%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η ΑΒΑΞ συνεχίζει ακάθεκτη με άνοδο 2,45%, ο ΑΔΜΗΕ ενισχύεται κατά 1,1% και τα ΕΧΑΕ κατά 1,25%.

Στην Ευρώπη ο DAX έχει άνοδο 0,19%, τον CAC 40 0,31%, τον FTSE 100 0,14% και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 50 στο 0,43%.

Το γαϊτανάκι με το πετρέλαιο συνεχίζεται σε βαθμό που η αγορά έχει γίνει απίστευτα προβλέψιμη. Μία ημέρα πτώση και μία ημέρα άνοδο. Έτσι μετά τις χθεσινές απώλειες το Brent υπερβαίνει σήμερα τα 78 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,56%, το αργό είναι στα 72,52 δολάρια με άνοδο 1,60% και ο χρυσός στα 2,035,70 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,39%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για οικονομική στήριξη στην κυβέρνηση Μιλέι μετά την συνάντηση με τον Τραμπ, λέει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Ο Σκοτ Μπέσεντ υπόσχεται «όλες τις επιλογές για σταθεροποίηση» στον Μιλέι της Αργεντινής - Στα ύψη τα ομόλογα και το πέσο μετά τις ανακοινώσεις του
Ο Σκοτ Μπέσεντ
Συμφωνία κυβέρνησης – βιομηχάνων για νέες πρωτοβουλίες για συγκράτηση του ενεργειακού κόστους
Σε σημερινή σύσκεψη Χατζηδάκη και αρμοδίων υπουργών με το ΣΕΒ επισημάνθηκαν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας
Abundance of tubes used for oil and gas industry placed in factory warehouse