Οικονομία

Mε άνοδο 2,13% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών με την αγορά να κινείται σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση και να «βλέπει» και πάλι τα επίπεδα των 1.150 μονάδων. Όμως η άνοδος, η οποία είχε ως επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, συνοδεύθηκε από χαμηλό τζίρο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα υψηλά της ημέρας, στις 1.143,84 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,13%.
Στη διάρκεια των τριών τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, έχει σημειώσει ισχυρή άνοδο σε ποσοστό 5,28%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 69,49 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο σε ποσοστό 0,49%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με μικρή πτώση έκλεισε μόνο η μετοχή του ΟΠΑΠ (-0,40%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+5,17%), της Τέρνα Ενεργειακή (+4,57%), της ΕΧΑΕ (+4,09%), της Εθνικής (+4,03%), της Alpha Bank (+3,61%), της Πειραιώς (+3,60%), της Ιντραλότ (+3,41%), του ΟΛΠ (+3,25%), της Eurobank Properties (+2,96%) και του ΟΤΕ (+2,67%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+3,81%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,55%), των Τραπεζών (+3,28%) και των Ασφαλειών (+3,05%). Αντιθέτως με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-13,24%) και των Ταξιδιών (-0,02%).

Ανοδικά κινήθηκαν 74 μετοχές, 42 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Altec +19,23%, ΝΕΛ +18,60%, SATO +15,44%, Νάκας +9,77% και Παϊρης +8,80%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ -18,46%, Pasal -18,00%, Audiovisual -13,24%, Dionic -11,76% και Καθημερινή -11,17%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εξοικονομώ: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Τι πρέπει να έχει κλείσει έως την Παρασκευή
Οριστική η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για πέντε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης – Η ειδική πρόβλεψη για το «Εξοικονομώ 2025» και ο κίνδυνος να μπλοκάρει η επιδότηση
Hand holding digital tablet and looking at house efficiency rating. Detail of house efficiency rating on digital tablet screen. Concept of ecological and bio energetic house. Energy class.