Οικονομία

Με απώλειες το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου

Ελάχιστα πάνω από τις 1.500 μονάδες ο γενικός δείκτης, έκλεισε με πτώση 1,82%.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με νέες σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών, καθώς δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.516,17 μονάδες σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 1,82%, αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραφε άνοδο έως και 1,29%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 80,170 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,30% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,29%.

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Τροφίμων +0,82% και των Μέσων Ενημέρωσης +0,17%.

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Τεχνολογίας -4,03% και των Πρώτων Υλών -3,60%.

50 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 131πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Αλφα Γκρίσιν +9,88%, Μάρακ Ηλεκτρονική +9,09%, Μοχλός +8,33% και Σέλμαν(κο) +8,33%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:ΝΕΛ-16,67%, Καρδασιλάρης -15,00%, τεχνική Ολυμπιακή -10,81% και Νεώριο -10,59%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα