Επιχειρήσεις

Tesla: Πτώση 63% σημείωσαν οι πωλήσεις της στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά EV της ΕΕ

Η κατασκευάστρια εταιρεία EV ταξινόμησε μόνο 1.141 νέα αυτοκίνητα τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla ιδιοκτησίας του Έλον Μασκ έπεσαν κατά 63% τον Ιανουάριο στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες (EV).

Η κατασκευάστρια εταιρεία EV ταξινόμησε μόνο 1.141 αυτοκίνητα τον Ιανουάριο, από 3.118 πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη γαλλική βιομηχανική ένωση La Plateforme Automobile. Η Tesla υστέρησε σε σχέση με το σύνολο του κλάδου και τις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες μειώθηκαν κατά 6,2% και 0,5%, αντίστοιχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ έχει εισέλθει στην ευρωπαϊκή πολιτική σε πρωτοφανή βαθμό τους τελευταίους μήνες, ρίχνοντας την υποστήριξή του πίσω από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία και βάζοντας τα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer και την κυβέρνηση των Εργατικών του. Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό αυτό έχει αρχίσει να επηρεάζει τη ζήτηση για τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Οι πωλήσεις της Tesla σε όλες τις χώρες της ΕΕ μειώθηκαν κατά 13% πέρυσι, με τη Γερμανία να αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος της μείωσης. Η κατασκευάστρια εταιρεία EV αγωνίστηκε στη χώρα με μια γερασμένη γκάμα μοντέλων, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και την απόσυρση των κρατικών επιδοτήσεων στα τέλη του 2023. Οι ταξινομήσεις της Tesla μειώθηκαν κατά 41% στη Γερμανία πέρυσι, ενώ οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες μειώθηκαν κατά 27%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η Alpha Bank εισάγει το πλαίσιο πράσινων ομολόγων με στόχο την επίσπευση των πρωτοβουλιών βιώσιμης χρηματοδότησης
Το νέο Πλαίσιο στοχεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση επενδυτών σε πράσινα ομόλογα παρέχοντας σαφή πορεία για άντληση κεφαλαίων που θα διατίθενται σε έργα με σημαντικά ρητά περιβαλλοντικά οφέλη
Κατάστημα της Alpha Bank
ΣΕΒ: Θετικά αξιολογούν οι επιχειρήσεις την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την δική τους πορεία
Οι μεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση καθώς δεν διαθέτουν ούτε το μέγεθος και τις υποδομές των μεγάλων, ούτε την ευελιξία και την ταχύτητα αντίδρασης των μικρών
Ο Σπύρος Θεοδορώπουλος