Επιχειρήσεις

ΤΧΣ: Προς διάθεση το 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας – Την 1η Οκτωβρίου ανοίγει το βιβλίο προσφορών

Στην τελική ευθεία για τη διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας μπαίνουν οι διαδικασίες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να δώσει την εντολή στη σύμβουλο, JP Morgan, να προβεί στις τελικές επαφές με τους επενδυτές ενόψει του βιβλίου προσφορών την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει την 1η Οκτωβρίου και θα κλείσει στις 3 του μηνός. Προς διάθεση αναμένεται να τεθεί το 10% από το 18,39% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατέχει το ΤΧΣ. Το υπόλοιπο ποσοστό (8,39%) θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και θα μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο, με το σκεπτικό να αξιοποιηθεί μελλοντικά εφόσον βρεθεί ισχυρός στρατηγικός επενδυτής.

Στην παρούσα φάση, εκτός από την The Capital Group Companies, Inc., κανένας μέτοχος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) δεν κατέχει ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 5% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες υφίσταται μέτοχος/οι με στρατηγικά ποσοστά συμμετοχής (στην Alpha Bank η UniCredit και η Reggeborgh, στην Τράπεζα Πειραιώς ο Τζον Πόλσον και στη Eurobank η Fairfax).

Η διάθεση του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας θα γίνει με συνδυασμένη προσφορά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, όπως και στην πρώτη φάση αποεπένδυσης του ΤΧΣ τον περασμένο Νοέμβριο, έτσι και τώρα στη διαδικασία του placement θα μπορούν να συμμετέχουν και επενδυτές της λιανικής. Συγκεκριμένα, η συνδυασμένη προσφορά σε Ελλάδα και εξωτερικό θα προβλέπει ότι τουλάχιστον 15% της έκδοσης θα πάει σε retail επενδυτές.

Οι όροι του placement της ΕΤΕ και το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών θα αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να δημοσιευτεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Συνέντευξη του John Leitao, CEO της Inspired Education για την περιοχή της Ευρώπης, σχετικά με επενδύσεις ύψους €45 εκατ. και το διεθνές εκπαιδευτικό μοντέλο που συνδυάζει ακαδημαϊκή αριστεία, τέχνες και αθλητισμό
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής