Οικονομία

Μεγάλη βουτιά 60% στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον Φεβρουάριο

Βουτιά 60% παρουσιάζουν οι λιανικές τιμές του ρεύματος που ανακοίνωσαν αργά το βράδυ οι πάροχοι ρεύματος για τον Φεβρουάριο του 2023.

Συγκεκριμένα οι τιμές στον μεγαλύτερο πάροχο που είναι η ΔΕΗ διαμορφώνονται για καταναλώσεις κάτω των 500 KWh στα 0,199 από 0,489 ευρώ που ήταν η κιλοβατώρα για τον Ιανουάριο.

Να σημειωθεί ότι η τελική τιμή που θα πληρώσουν οι καταναλωτές δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, κοντά στα 0,159 ευρώ η KWh, όπως άλλωστε είναι και τους τελευταίους μήνες.

Οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πάντως η επιδότηση θα είναι η μικρότερη από την στιγμή που εφαρμόζεται το εν λόγω σύστημα, μόλις 4 λεπτά η KWh.

Η σημαντική πτώση των τιμών για το Φεβρουάριο οφείλεται στην μείωση που έχουν καταγράψει οι τιμές χονδρικής τον Ιανουάριο.

Από 500 κιλοβατώρες και πάνω, η αρχική τιμή του Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στα 0,211 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,501 ευρώ τον Ιανουάριο και 0,392 τον Δεκέμβριο.

Εκτιμάται ότι η εξέλιξη αυτή θα φέρει μεγάλη ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με υψηλές καταναλώσεις, όπως φούρνοι και ζαχαροπλαστεία εκεί δηλαδή που υπάρχουν μεγάλοι λογαριασμοί και η επιδότηση είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα οικιακά τιμολόγια.

timologia deh timologia deh timologia deh timologia deh

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εξωδικαστικός για χρέη προς δήμους: Έρχεται αίτηση υπαγωγής ακόμη και με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης
Νέα διάταξη στην εκπνοή του 2025 τροποποιεί το πλαίσιο που άνοιξε για να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλές προς δήμους και νομικά πρόσωπα δήμων άνω των 10.000 ευρώ
young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment, Start up counting finance. accounting, statistics, and analytic research concept
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Η παραχωρησιούχος εταιρεία NEA ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, θα αναλάβει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ., για τα επόμενα 35 έτη
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια