Οικονομία

Μικρή πτώση του ευρώ από τα ανώτατα επίπεδα

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3477 δολάρια.

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσίασε σήμερα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει μικρή πτώση από τα ανώτατα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3477 δολάρια από το επίπεδο των 1,3492 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο οι ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες που έχουν υποστεί την τελευταία διετία.

Ο νέος αυτός κύκλος “έντασης” πυροδοτήθηκε από την Ιρλανδία και την τράπεζα Anglo Irish Bank , η οποία την προηγούμενη εβδομάδα με ανακοίνωση της αναγνώρισε τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν οι μικρότερες τράπεζες στην προσπάθεια τους να χρηματοδοτηθούν.

Στη δευτερογενή αγορά αξία ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 53 εκατ .ευρώ εκ των οποίων τα 38 εκατ .ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε 10ετές ομόλογο λήξεως 19,06,20 με 7 εκατ. ευρώ καθώς και στον 15ετές ομόλογο 20.05.14 με 8 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 8,64% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 10.92% από 11,06% έναντι 2,28% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,42% από 1,41%, στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,29% από 1,28%, στο εξάμηνο στο 1,13% από 1,14%, το τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,89% και ο μήνας στο 0,655 από 0,62%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα για τον έλεγχο των ιδιωτικών πρατηρίων καυσίμων
Η εφαρμογή αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και να συμβάλει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διαφάνεια και ασφάλεια στον κλάδο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ