Οικονομία

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με σημαντική άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, λόγω του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε στο κλείσιμο της συνεδρίασης για μη τραπεζικά blue chips, αν και στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης.

Πτωτικά κινήθηκαν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 680 μονάδων, στις 682,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,36%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 28,020 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 108.718.420 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,68%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+5,86%), της ΕΧΑΕ (+5,77%), της Ελλάκτωρ (+4,86%), της Viohalco (+4,24%), της Μυτιληναίος (++3,96%), της ΔΕΗ (+3,85%), της Motor Oil(+3,15%), της Τιτάν (+2,58%) και του ΟΛΠ (+1,92%).

Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-3,45%), της Eurobank (-2,63%), της Grivalia Properties (-0,96%), της Πειραιώς (-0,90%), της Εθνικής (-0,74%), του ΟΠΑΠ (-0,65%) και της Folli Follie (-0,16%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+5,40%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+3,73%), των Πρώτων Υλών (+3,72%) και των Κατασκευών (+2,81%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,77%), της Υγείας (-1,59%) και των Ταξιδιών (-0,46%).

Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, 31 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Yalco +18,60%, Δρομέας+17,95%, Γ.Ε. Δημητρίου +16,67% , ΑΝΕΚ(κο) +15,00% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου +10,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: PC Systems -20,00%, Altec -15,79%, Dionic -12,50%, Προοδευτική -10,00% και Κέκροψ -10,00%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Η ένταση ΗΠΑ – Κίνας απειλεί την παγκόσμια οικονομία
Μετά από μήνες διστακτικής σταθερότητας στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, οι εντάσεις κλιμακώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η Ουάσινγκτον επέκτεινε τους τεχνολογικούς περιορισμούς και πρότεινε δασμούς σε κινεζικά πλοία που εισέρχονται σε αμερικανικά λιμάνια
ΔΝΤ Logo
6,6 δισ. ευρώ οι φορολογικές υποχρεώσεις του Οκτωβρίου – Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στο επίκεντρο
Ο προϋπολογισμός προβλέπει εισπράξεις 6,6 δισ. ευρώ, από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, ενώ συνολικά στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου αναμένονται έσοδα τουλάχιστον 18,7 δισ. ευρώ
Euro coins. Euro money. Euro currency.Coins stacked on each other in different positions.
SOS Βρυξελλών για λεφτά στην Άμυνα: Η ρωσική απειλή φέρνει νωρίτερα το νέο ΕΣΠΑ, αδειάζει το παλιό και εξανεμίζει το Ταμείο Ανάκαμψης
Ο Οδικός Χάρτης που παρουσίασε χθες η Κομισιόν δεν προσαρμόζει απλά το πρόγραμμα Επανεξοπολισμού της ΕΕ (ReArm) στους νέους στόχους του ΝΑΤΟ, αλλά τους φέρνει πιο κοντά
τανκς
Πρατήρια: Αυτά είναι τα πρόστιμα για μη συμμετοχή στο Μητρώο Δεξαμενών και Εγκαταστάσεων Πωλητών Πετρελαίου Θέρμανσης
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου τέθηκε σε λειτουργία από το Δεκέμβριο του 2024 και οι κάτοχοι άδειας λειτουργίας πρατηρίου δημοσίας χρήσης, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και εγκαταστάτες συστημάτων εισροών-εκροών
Θέσεις γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου