Οικονομία

Ο ΣΕΒ έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς τις προτάσεις του για την οικονομία

Τέσσερις προτάσεις για την οικονομία κοινοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας με επιστολή προς τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων επισημαίνοντας ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αντιστροφή της αποδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την προώθηση μιας νέας εθνικής επενδυτικής στρατηγικής με έμφαση στις οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις, στην ανάκαμψη της βιομηχανίας και της μεταποίησης, ως προϋπόθεση για τη μείωση της ανεργίας και την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και των καθυστερήσεων στη Δικαιοσύνη και του μηχανισμού υλοποίησης και παρακολούθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της προσεχούς τριετίας.

Προς ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα

«Για τον ΣΕΒ, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αποτελούν την μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου η Ελλάδα να κινηθεί προς ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα με δυναμική και διατηρήσιμη ανάπτυξη, πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, εξαγωγικό προσανατολισμό και εδραίωση της χώρας μας ως ενός ελκυστικού προορισμού άμεσων ξένων επενδύσεων», καταλήγει ο Θεόδωρος Φέσσας.

Στις ειδικότερες προτάσεις του Συνδέσμου περιλαμβάνονται:

– Η ένταξη σε ενιαίο εθνικό σχεδιασμό των περιορισμένων εθνικών και κοινοτικών πόρων και το σύνολο των πολλών και επικαλυπτόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων και η εστίαση σε φορολογικά κίνητρα αντί για άμεσες επιδοτήσεις.

– Η δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας με συγκέντρωση οριζόντιων αρμοδιοτήτων για όλα τα θέματα που αφορούν τη βιομηχανία και τη μεταποίηση (ενέργεια, χωροταξία, περιβάλλον, επενδύσεις, καινοτομία, εξωστρέφεια).

– Η καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και τιμολόγησης και η εγκατάσταση POS σε κάθε σημείο λιανικής με ενίσχυση από το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

– Ηλεκτρονικές προμήθειες και ψηφιοποίηση της δικαστικής ύλης (e-justice) με στόχο την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης που μπορεί να επιφέρει ως και 70% χρονικό όφελος, ως και euro 235 εκατ. εξοικονόμηση, ως και 100% ρυθμό επίλυσης εισερχόμενων υποθέσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσιάρας: Ομάδα Task Force για τη βιολογική παραγωγή, με στόχο τη θωράκιση του συστήματος ελέγχου
Η νέα Task Force αποτελεί επιτελικό όργανο στρατηγικής σημασίας, με κύρια αποστολή τον συντονισμό, την εποπτεία και την επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την ενίσχυση της αξιοπιστίας
Κώστας Τσιάρας
Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ τοπικά σχέδια δράσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GReco Islands για 39 μικρά νησιά
Μέσω της συγκεκριμένης πράξης οι Δήμοι των μικρών νησιών που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Greco Islands θα εκπονήσουν αναλυτικά τα τοπικά σχέδια δράσης τους
Ο Νίκος Παπαθανάσης
Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου διολισθαίνουν πριν από την προθεσμία εκεχειρίας του Τραμπ στη Ρωσία
Ενώ ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία η επιφύλαξη σχετικά με το πόσο μακριά θα φτάσει κρατά τις τιμές φυσικού αερίου υπό έλεγχο προς το παρόν
Αγωγοί φυσικού αερίου