Οικονομία

Παρά την κρίση ο Μπιλ Γκέιτς έγινε 10% πλουσιότερος

 Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πιο πλούσιος Αμερικανός με περιουσία που εκτιμάται στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε σήμερα το περιοδικό Forbes.

Ο Ουόρεν Μπάφετ, επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου Berwshire Hathaway, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με περιουσία ύψους 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο συνιδρυτής του ομίλου δημιουργίας λογισμικών Oracle Λάρι Έλισον κατέχει την τρίτη θέση με 41 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γκέιτς αύξησε την περιουσία του κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα χρόνο, ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Πάντως, η περιουσία του Έλισον αυξήθηκε κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περισσότερο από 20%.

Μεγάλη πτώση στον κατάλογο που συντάσσει κάθε χρόνο το αμερικανικό περιοδικό σημείωσε ο ιδρυτής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος με την είσοδο της εταιρείας του στο χρηματιστήριο έχασε 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Πλέον βρίσκεται στην 36η θέση των πιο πλούσιων Αμερικανών με περιουσία 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος βγήκε επίσης από την πρώτη δεκάδα και είναι στην 15η θέση.

Η μέση περιουσία των 400 πιο πλούσιων ανθρώπων στις ΗΠΑ ανέρχεται περίπου σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 200 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι χάρη στην ανάκαμψη του χρηματιστηρίου, στην αύξηση των τιμών των ακινήτων-κυρίως στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες–και στην αύξηση της αξίας των έργων τέχνης, σημειώνει το Forbes.

Οι τρεις πρώτοι της κατάταξης, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ούορεν Μπάφετ και ο Λάρι Έλισον, είναι μέλη του κλειστού κύκλου των 92 δισεκατομμυριούχων που έχουν δεχθεί, έπειτα από πρόταση του Γκέιτς, να προσφέρουν τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία σε αγαθοεργίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ «χτυπούν» θυγατρικές εταιρειών που έχουν υποστεί κυρώσεις, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας
Οι θυγατρικές που ανήκουν τουλάχιστον κατά 50% σε εταιρείες που έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα θα αντιμετωπίσουν πλέον τους ίδιους περιορισμούς με τις μητρικές τους εταιρείες που έχουν υποστεί κυρώσεις
Σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Όλο το σχέδιο αξιοποίησης των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την ΕΕ υπέρ της Ουκρανίας
Η ΕΕ σκοπεύει να εκδώσει άτοκα ομόλογα ύψους 140 δισ. ευρώ και να τα αγοράσει με τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που έχουν παγώσει, σύμφωνα με την Handelsblatt
Graph of the ruble exchange rate against the background of the Russian flag and paper banknotes. Political and economic component of the country.
Στουρνάρας: Το ευρωσύστημα είναι έτοιμο για να επιταχυνθεί η εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ
Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι στοχεύει στην ενίσχυση της νομισματικής κυριαρχίας στα μέσα λιανικών πληρωμών, μειώνοντας την εξάρτηση από σχήματα και παρόχους εκτός της ευρωζώνης
Ο Γιάννης Στουρνάρας