Site icon NewsIT

Παράταση 3-4 ημερών για τη ΔΕΠΑ – Το παρασκήνιο με τη Gazprom

22.05.2013 | 09:42
Παράταση 3-4 ημερών για τη ΔΕΠΑ – Το παρασκήνιο με τη Gazprom

To Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δίνει μικρή παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ, για την οποία η κυβέρνηση περιμένει πλέον με σιγουριά προσφορά από την Gazprom, ενώ διαρρέεται πως ο ρωσικός κολοσσός υπόσχεται ακόμη και φθηνότερο φυσικό αέριο.

Τρεις, το πολύ τέσσερις, ημέρες θα είναι η παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα και με δημοσίευμα από την Καθημερινή.
Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι έχει κλειδώσει η υποβολή προσφοράς από την Gazprom, ιδίως μετά το χθεσινό τετ α τετ του Πρωθυπουργού με το ”αφεντικό” του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν η Gazprom υποσχέθηκε ακόμη και φθηνότερο φυσικό αέριο με τα εξής ανταλλάγματα:

– Μειώνεται από το 20% στο 10% της προσφοράς η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, με ρητή πρόβλεψη πως δεν θα καταπέσει εαν δεν ολοκληρωθεί το deal χωρίς να φταίει η Gazprom.Δηλαδή πολύ απλά εαν η Επιρτοπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν χαλάσει την συμφωνία τότε η Gazprom δεν θα πληρώσει τίποτα και θα πάρει πίσω την εγγυητική

– Ρυθμίζονται τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών προς τη ΔΕΠΑ με δέσμευση από την κυβέρνηση για εφαρμογή πλάνου που θα μηδενίζει τα χρέη μέχρι το τέλος του 2014

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόροι και γιατροί στο στόχαστρο με εντολή… ΔΝΤ
 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να υπάρχει εγγύηση για τις συντάξεις
 
“Σπάει” το τραπεζικό απόρρητο μεταξύ ΗΠΑ και Λουξεμβούργου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version