Οικονομία

Παράταση θα δώσει η κυβέρνηση στους δανειολήπτες για να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη

Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο "νόμο Κατσέλη" λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών, από τις τράπεζες.

Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους θεσμούς σήμερα το απόγευμα κατά την οποία συζητήθηκαν “θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων”.

Υπενθυμίζεται, σχετικά με την παράταση που θα δοθεί για να προλάβουν οι δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, ότι το υπουργείο Οικονομίας έκανε προ ημερών και ειδική σύσταση για το θέμα στις τράπεζες, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα, καθώς στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 λήγει η σχετική προθεσμία.

Το θέμα, αναμένεται να ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση, καθώς, όπως σχολίασε το ίδιο στέλεχος, ήδη δύο τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο ότι αδυνατούν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα που τους έχουν τεθεί από του πελάτες τους.

Σε ότι αφορά στο θέμα της συζήτησης για τον ανταγωνισμό και τα κλειστά επαγγέλματα, ζητήθηκε από τους θεσμούς να κλείσουν οι εκκρεμότητες στην υλοποίηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ, όπως αυτές προκύπτουν από την πρώτη και τη δεύτερη εργαλειοθήκη και να εκκινήσει η διαδικασία για την τρίτη εργαλειοθήκη.

Νέα συνάντηση με τους θεσμούς έχει οριστεί για αύριο στις 11 το πρωί.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Λαζαράκου: Επανεξελέγη μέλος στο Προεδρείο της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του ΟΟΣΑ
Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Βασιλική Λαζαράκου επανεξελέγη ως μέλος του Προεδρείου (Bureau) της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το έτος 2026
Λαζαράκου: Επανεξελέγη μέλος στο Προεδρείο της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του ΟΟΣΑ
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Συνέντευξη του John Leitao, CEO της Inspired Education για την περιοχή της Ευρώπης, σχετικά με επενδύσεις ύψους €45 εκατ. και το διεθνές εκπαιδευτικό μοντέλο που συνδυάζει ακαδημαϊκή αριστεία, τέχνες και αθλητισμό
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης