Οικονομία

Περιορισμένη ανάκαμψη εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου

 Έτσι, το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3674 δολ. από το επίπεδο των 1,3583 δολ. που έκλεισε χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3587 δολάρια.

Τα οριστικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ (μικρότερη της αναμενομένης αύξηση της απασχόλησης) προκάλεσαν σήμερα πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκε μία μόνο συναλλαγή 2 εκατ. ευρώ η οποία αφορούσε σε εντολή αγοράς.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,68% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,84%, να διαμορφωθεί στο 5,84%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,557% από 0,55%, στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 0,481%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,39% από 0,383% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,282% ενώ στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,208%

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
«Παγίδα» της Εφορίας στα εμβάσματα: Φόρος 40% ακόμη και όταν τα χρήματα επιστρέφονται
Τι αποκαλύπτει απόφαση της ΔΕΔ για μεταφορά 51.801 ευρώ μεταξύ φίλων – Γιατί η αυθημερόν επιστροφή δεν έσβησε φόρο 20.720 ευρώ και ποιες τραπεζικές κινήσεις χρειάζονται ισχυρή τεκμηρίωση
Gavel and stack European Union currency on the table. 5