Οικονομία

Πράσινο φως από το EuroWorking Group για τα 2,8 δισ.

Το πράσινο φως για την εκταμίευση του συνόλου της δόσης των 2,8 δισ. έδωσε το EuroWorking Group, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης.

Το Συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο συνεδριάζει αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες αναμένεται να εγκρίνει και τυπικά την εκταμίευση των δυο υποδόσεων μαζί (1,1 δισ. + 1,7 δισ.) σε συνέχεια της τελικής, θετικής απόφασης που έλαβε το EuroWorking Group.

Ειδικότερα, το 1,1 δισ. είχε ήδη πάρει την έγκριση του Eurogroup από τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου, κατά την οποία είχε διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα είχε εφαρμόσει πλήρως και τα 15 προαπαιτούμενα, ενώ η απόφαση για τα 1,7 δισ. εκκρεμούσε μέχρι να καταστούν διαθέσιμα και να αποσταλούν στους θεσμούς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η ελληνική πλευρά απέστειλε τα εν λόγω στοιχεία την περασμένη εβδομάδα και σήμερα οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης εξέτασαν την τελική έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών, ανάβοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση και των υπόλοιπων 1,7 δισ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΔΥΠΑ: 172 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Οκτώβριο
Από το Μάρτιο του 2023 έως σήμερα, έχουν υλοποιηθεί 2.198 εργαστήρια με τη συμμετοχή 21.171 ατόμων με στόχο την εύρεση εργασίας, τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) σε όλη την Ελλάδα
Contemporary office interior with ergonomic furniture, blue chairs, desks, and computers in a spacious area with large windows. Concept of workspace design. 3D Rendering