Οικονομία

Πρόγραμμα προώθησης κρασιού σε τρίτες χώρες, ύψους 800.000 ευρώ, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ακόμη εννέα οινοποιητικές επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προώθησης κρασιού σε αγορές τρίτων χωρών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αξιοποιώντας κονδύλια συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα προωθήσουν για πρώτη φορά τους οίνους Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) που παράγουν.

Φέτος είναι ο τέταρτος κατά σειρά χρόνος που εφαρμόζεται πρόγραμμα προώθησης και ο συνολικός του προϋπολογισμός από το 2012 οπότε και ξεκίνησε, μέχρι και την τρέχουσα χρονιά, ανέρχεται σε 36,3 εκατ. ευρώ.

Οι δράσεις του προγράμματος υλοποιούνται από 57 δικαιούχους (Ιδιωτικές και Συνεταιριστικές Οινοποιητικές Επιχειρήσεις καθώς και ομάδες αυτών) και οι αγορές στις οποίες απευθύνονται είναι μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Κίνα και η Ελβετία.

“Το πρόγραμμα της προώθησης οίνου σε αγορές τρίτων χωρών θα συνεχιστεί και μάλιστα ενισχυμένο για την επόμενη πενταετία 2014- 2018, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στα μέτρα του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης που θα υποβληθεί από τη χώρα μας την 1η Μαρτίου 2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Και πρόσθεσε, πως πρωταρχικός στόχος είναι και παραμένει η ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, γεγονός που θα βοηθήσει δραστικά την ελληνική οικονομία και στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόκκινο κρητικό κρασί το δεύτερο καλύτερο του κόσμου

 

Χειροπέδες γιατί έριξε σε υπόνομο 60.000 λίτρα κρασί

 

Ιταλία: έχυσαν στους υπονόμους κρασί αξίας 7 εκατομμυρίων!

 

Μαυραγάνης: Δεν μπαίνει ειδικός φόρος στο κρασί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και Mercosur υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων
Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τον θεμιτό ανταγωνισμό, οδηγώντας στην κατάργηση δασμών δισεκατομμυρίων ευρώ
Mercosur
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς για 8 ευρωπαϊκές χώρες που δεν «διευκολύνουν» τα σχέδια του στη Γροιλανδία
Από την 1η Φεβρουαρίου, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα υπόκεινται σε έναν επιπλέον φόρο 10% στα εμπορεύματα που αποστέλλουν στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς για 8 ευρωπαϊκές χώρες που δεν «διευκολύνουν» τα σχέδια του στη Γροιλανδία