Οικονομία

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3010 δολάρια από το επίπεδο των 1,3112 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2988 δολάρια.

Τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ φαίνεται ότι ενθάρρυναν τους επενδυτές να αναλάβουν μεγαλύτερους επενδυτικούς κινδύνους. Η διαμόρφωση ανάλογων επενδυτικών συνθηκών ευνοεί κατά τεκμήριο το δολάριο, το οποίο ενισχύεται σήμερα σημαντικά και έναντι του γιέν.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 8 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε οριακά στο 9,61% από 9,40% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,34 % να διαμορφωθεί στο 8,26% από 8,14% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,49%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,40% από 0,39%, το εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,30%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,11%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μικρή υποχώρηση εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου

 

Δανειστήκαμε 1,3 δισ. ευρώ με καλύτερο επιτόκιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα