Site icon NewsIT
23:31 Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα, η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα κυμαινόταν στα 1,2466 δολάρια ανά ευρώ, έναντι 1,2495 δολαρίων ανά ευρώ, που ήταν η χθεσινή τιμή «κλεισίματος» στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η αγορά έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στην αποψινή συνάντηση, στο Παρίσι, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Και τούτο, διότι οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής είναι μάλλον περιορισμένες.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 26,72%, από 26,82% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,55%, να περιοριστεί στο 25,17% από 25,30%, που ήταν χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια, στις περισσότερες περιόδους, δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,21%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,07%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,92%, από 0,93% χθες, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,65%, ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 0,37%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2478 δολάρια.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version