Οικονομία

Σε υψηλά επίπεδα το ευρώ έναντι του δολαρίου

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2874 δολάρια.

Σε υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις για μία δυναμική ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας. Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,2877 δολάρια από το επίπεδο των 1,2896 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύθηκε, αγγίζοντας τα 1,2909 δολάρια.

Το αμερικανικό νόμισμα παραμένει αδύναμο μετά τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα (3 Σεπτεμβρίου) για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Η αγορά αναμένει πάντως αυτή την εβδομάδα παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπ. Ομπάμα στο Κογκρέσο για την λήψη μέτρων (μείωση φόρων και αύξηση κονδυλίων στην έρευνα) προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση.

Στη δευτερογενή αγορά αξία ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 116 εκατ. ευρώ. Από αυτά μόνο το 1 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 115 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης .

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 3μηνο έντοκο γραμμάτιο λήξεως (22,10,10) με 39 εκατ. ευρώ καθώς και στο 3ετές ομόλογο λήξεως 20,03,12 με 37 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 9,28% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 11,50% έναντι 2,32% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,41% από 1,418%, στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,28%, στο εξάμηνο στο 1,13% από 1,14%, το τρίμηνο υποχώρησε στο 0,88% από 0,89% και ο μήνας στο 0,62% από 0,63%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς