Οικονομία

Spiegel: Η Ελλάδα καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις ενώ ξεμένει από χρήματα

Για σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που τονίζει την έλλειψη ρευστότητας.

Όπως αναφέρει το Spiegel «κανείς δεν γνωρίζει πότε πραγματικά αδειάζουν τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης. Η έκδοση εντόκων γραμματίων της έδωσε λίγο χρόνο. Θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τις 24 Απριλίου».

εξακολουθεί να λείπει μια συνολική λίστα μεταρρυθμίσεων

Επικαλούμενο πηγές σε Βρυξέλλες και Αθήνα το περιοδικό αναφέρει ότι αποφάσεις του Eurogroup για ενδεχόμενη εκταμίευση νέων δόσεων δεν αναμένονται πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η ομάδα εργασίας του Eurogroup, η οποία συνήλθε χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποτιμήσει την έως τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.
«Δεδομένου ότι εξακολουθεί να λείπει μια συνολική λίστα μεταρρυθμίσεων, οι πολιτικά υπεύθυνοι δεν μπορούν ακόμη να λάβουν αποφάσεις για νέα βοήθεια την οποία έχει τόσο ανάγκη η Αθήνα», σημειώνει το περιοδικό.

Πηγή Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες: Υψηλά περιθώρια ανόδου και ελκυστικές αποτιμήσεις από τους διεθνείς οίκους
Οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να ξεχωρίζουν με θετικά αποτελέσματα και υψηλές αποτιμήσεις παρά τις διεθνείς προκλήσεις
An old fashioned 'Bank' sign on a building exterior