Συμβαίνει τώρα:
Τροχαίο στα Εξάρχεια - Αυτοκίνητο διέλυσε τζαμαρία καφετέριας
Οικονομία

Στο 4,89% ανέβηκε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία

Συνεχώς ''τσιμπάει'' προς τα πάνω το επιτόκιο στις δημοπρασίες αφού και σήμερα διαμορφώθηκε στο 4,89% από 4,86% στην προηγούμενη αντίστοιχη φορά.

1,3 δις ευρώ άντλησε το Δημόσιο στη σημερινή δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων, η οποία και υπερκαλύφθηκε κατά 2,91 φορές.

Το υψηλό επιτόκιο που δανείζεται η χώρα μας, αν και δεν είναι όμοιες περιπτώσεις, είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το Ιταλικό επιτόκιο που στα 10ετή ομόλογα αγγίζει το 7%, καταδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα στην ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αναταράξεις στις αγορές ενέργειας λόγω πολέμου – «Προσωρινό φαινόμενο», λένε οι ΗΠΑ
Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση λαμβάνει «ρεαλιστικά μέτρα» για να αυξήσει την προσφορά, αναφερόμενος στην άρση ορισμένων κυρώσεων που είχε επιβάλει η Ουάσιγκτον
REUTERS