Οικονομία

Τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

Τον καθορισμό των όρων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς μετά την συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Ειδικότερα ανακοίνωσε τα εξής:

•Την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από 0,30 ευρώ σε 3 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση, λόγω συνένωσης, του αριθμού των κοινών μετοχών της Τράπεζας από 1.143.326.564 σε 114.332.657 (reverse split με αναλογία 10 παλαιές προς 1 νέα) και συνακόλουθη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με κεφαλαιοποίηση 1,80 ευρώ από το ειδικό αποθεματικό του άρθρου 4 παρ. 4α κ.ν.2190/1920 προς το σκοπό επίτευξης ακεραίου αριθμού μετοχών.

•Τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού του άρθρου 4 παρ. 4α κ.ν.2190/20 ύψους 308.698.173,90 ευρώ, με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από 3 ευρώ σε 0,30 ευρώ χωρίς αλλαγή του αριθμού των κοινών μετοχών (114.332.657).

•Τον προσδιορισμό, κατά τους όρους της Π.Υ.Σ. 38/2012 (α) της τιμής διάθεσης σε 1,70 ευρώ ανά νέα μετοχή μετά το reverse split (αντιστοιχεί σε τιμή 0,170 ευρώ πριν την υλοποίηση του reverse split) και (β) του αριθμού των νέων μετοχών της Τράπεζας που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου σε 4.958.235.292. Έτσι, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο νέος συνολικός αριθμός κοινών μετοχών θα ανέρχεται σε 5.072.567.949.
Συνεπώς, για κάθε μία υφιστάμενη κοινή μετοχή μετά το reverse split ο μέτοχος θα έχει δικαίωμα εγγραφής για 35,680197 νέες μετοχές στην τιμή των 1,70 ευρώ ανά μετοχή.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, έχοντας κατ΄αρχήν συμφωνήσει συνολική επένδυση ύψους 570 εκατ ευρώ από δύο διεθνή πιστωτικά ιδρύματα στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχει ως πρώτο στόχο την επιπλέον άντληση τουλάχιστον 163 εκατ ευρώ προκειμένου να μην εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos). Ο στόχος αυτός της Τράπεζας υπερκαλύπτεται εφόσον κάθε υφιστάμενος μέτοχος εγγραφεί για μία νέα μετοχή για κάθε μία υφιστάμενη μετοχή του μετά το reverse split.

Αμέσως μετά την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την έγκριση της μείωσης του αριθμού κοινών μετοχών και της ονομαστικής αξίας αυτών από το Χρηματιστήριο Αθηνών, θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις της Τράπεζας προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με την υλοποίηση των αποφάσεων της ως άνω Γενικής Συνέλευσης, τους αναλυτικούς όρους και την έναρξη της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΟΙΚ: H αλήθεια για το ιδιωτικό χρέος
Ο δείκτης του συνολικού ελληνικού ιδιωτικού χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, που αποτελεί τη μόνη διεθνώς συγκρίσιμη μέτρηση, διαμορφώθηκε για το 2023 στο 93,3%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. ήταν 125,6%
Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Γιατί αναμένεται πτώση του πληθωρισμού το 2026 στην Ελλάδα – Ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας
Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, προβλέπει σταδιακή σύγκλιση του πληθωρισμού με την Ευρωζώνη από το 2026 καθώς υποχωρούν οι προσωρινές πληθωριστικές επιδράσεις και σταθεροποιείται το παραγωγικό κενό
Man shopping at the supermarket pushing a shopping cart - blurred motion concepts
Με πτώση άνοιξαν οι αμερικανικές αγορές – Άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων
Στις αμερικανικές αγορές, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,9% στις 10:01 π.μ. στη Νέα Υόρκη, με όλες τις 11 ομάδες του κλάδου να διαπραγματεύονται χαμηλότερα, με επικεφαλής τις εταιρείες τεχνολογίας
Stock market and exchange, chart and numbers
Θεοδωρικάκος: Μόνιμο το μέτρο για την απαγόρευση προσφορών για τρεις μήνες μετά από ανατιμήσεις
Ο Υπουργός στην εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι «Η πράσινη μετάβαση δεν είναι επιλογή, είναι όρος επιβίωσης και ευημερίας. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς πράσινη μετάβαση»
Θεοδωρικάκος: Μόνιμο το μέτρο για την απαγόρευση προσφορών για τρεις μήνες μετά από ανατιμήσεις
ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η λειτουργία του my1521 – Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των φορολογούμενων
Το my1521 είναι ένα πανκαναλικό σύστημα που λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο επικοινωνίας της ΑΑΔΕ για την εύκολη και άμεση εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και υπαλλήλων της Αρχής
Δημόσιοι υπάλληλοι