Οικονομία

Τραπεζική αγωνία ως την Κυριακή

Την Κυριακή ''κληρώνει'' για τις ελληνικές τράπεζες αφού θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό από ξένες τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οίκους κάνουν λόγο για ευχάριστη έκπληξη.

το μαξιλάρι των 11 δις. περίπου που διαθέτει το ΤΧΣ θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί είτε για την κάλυψη χρηματοδοτικών κενών ή να επιστραφεί ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους

Για παράδειγμα η Royal Bank of Scotland χαρακτηρίζει τις ελληνικές τράπεζες επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

Επίσης εκτιμήσεις τραπεζιτών κάνουν λόγο για επιτυχή έκβαση και προσθέτουν πως αν τυχόν υπάρξουν ανάγκες αυτές θα καλυφθούν κατά πάσα πιθανότητα από τους μετόχους και δεν θα χρειαστούν τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το αποτέλεσμα αυτό θα είναι ένα πολύ καλό νέο όχι μόνο για τις τράπεζες, αλλά και για την ελληνική οικονομία, ενώ θα ενισχυθεί η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το νέο καθεστώς για την μεταμνημονιακή εποχή.

Επίσης, το μαξιλάρι των 11 δις. περίπου που διαθέτει το ΤΧΣ θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί είτε για την κάλυψη χρηματοδοτικών κενών ή να επιστραφεί ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η πρόταση Τραμπ για πλαφόν στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών βάζει στο στόχαστρο τον τραπεζικό κλάδο
Η απροσδόκητη έκκληση του Προέδρου των ΗΠΑ για ανώτατο όριο 10% στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών αναστατώνει τις αγορές και θολώνει τις προοπτικές του χρηματοπιστωτικού κλάδου
Businessman holding credit card for online shopping bill on smartphone, positive man shopping online remote payment , smart payment concept individual bank