Οικονομία

Χαρδούβελης: Τρόικα γύρνα ξανά

Ελάτε για να τελειώσει η αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε την πιστωτική γραμμή είναι το μήνυμα Χαρδούβελη στην τρόικα. Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή του για τις ομαδικές απολύσεις, το ασφαλιστικό και τους συντελεστές ΦΠΑ.

Επιστολή με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε βασικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, έστειλε στους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις ομαδικές απολύσεις και στο θέμα των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή περιγράφονται τα πρόσφατα στοιχεία τόσο στο σκέλος της υλοποίησης του τρέχοντος προϋπολογισμού (επίτευξη για 2η συνεχή πρωτογενούς πλεονάσματος), όσο και στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται ή πρόκειται να προωθηθούν.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2015 και ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις ομαδικές απολύσεις και στο θέμα των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.

Το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να υπάρξει ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου, στη συνέχεια, να συμφωνηθεί η «επόμενη ημέρα» με την πιστωτική γραμμή από το ESM.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα