Χρηστικά

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2025: Αύριο ξεκινάει το πρόγραμμα

Τριακόσιες χιλιάδες επιταγές θα δοθούν για να καλύψουν μέρος ή και ολόκληρο το κόστος των διανυκτερεύσεων για τους δικαιούχους

Από αύριο (1.6.2025) ξεκινάει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ για φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, καθώς οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων ανακοινώθηκαν χθες.

Τις 300.000 φτάνουν οι επιταγές θα δοθούν για να καλύψουν μέρος ή και ολόκληρο το κόστος των διανυκτερεύσεων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ.

Με αυτά τα vouchers οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παροχών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, πληρώνοντας μια μικρή συμμετοχή που υπολογίζεται σε συνεννόηση με τον ξενοδόχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ertnews, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που μέσω των επιταγών η δικαιούχοι εξασφαλίζουν δωρεάν διανυκτέρευση διαμονή για περισσότερες από έξι ημέρες:

Έως 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ρόδο δωρεάν και έως 12 διανυκτερεύσεις σε Βόρεια Εύβοια, Έβρο, Θεσσαλία. Εξαιρούνται οι Σποράδες.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη συμμετοχή να φτάνει το 25% και τον Αύγουστο, που είναι και μήνα αιχμής, να υπάρχει προσαύξηση 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα εισιτήρια είναι δωρεάν. Όσο για τους δικαιούχους του περυσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τις επιταγές τους, μπορούν να το κάνουν αυτό μέχρι και 30 Ιουνίου του 2025.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Χαμηλό το ενδιαφέρον για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου – Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων
Μέσα σε έναν χρόνο κατατέθηκαν μόλις 5.260 αιτήσεις για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 6% των περίπου 90.000 δικαιούχων
Ακίνητα