Χρηστικά

Πώς λειτουργούν σήμερα καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Οι καταναλωτές καλό είναι να ελέγχουν το ωράριο του καταστήματος της περιοχής τους πριν την επίσκεψη

Κλειστά παραμένουν σήμερα (2.1.2026) τα περισσότερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ, λόγω της καθιερωμένης απογραφής που ακολουθεί την Πρωτοχρονιά.

Ειδικότερα, τα εμπορικά καταστήματα δεν λειτουργούν σήμερα, με εξαίρεση ορισμένα μικρά καταστήματα, φούρνους και περίπτερα. Σε ό,τι αφορά τα σούπερ μάρκετ, κάποιες αλυσίδες παραμένουν ανοιχτές.

Τα Lidl λειτουργούν με κανονικό ωράριο, ενώ τα καταστήματα Σκλαβενίτης είναι κλειστά. Μερική λειτουργία έχει επιλέξει ο ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς εκτός από τα AB Shop&Go, αρκετά καταστήματα σε μεγάλες πόλεις λειτουργούν κανονικά.

Ανοιχτά είναι επίσης πολλά καταστήματα των αλυσίδων My Market, Market In, Γαλαξίας και Κρητικός σε μεγάλες πόλεις και κεντρικές περιοχές, με κανονικό ωράριο.

Οι καταναλωτές καλό είναι να ελέγχουν το ωράριο του καταστήματος της περιοχής τους πριν την επίσκεψη.

Τέλος, καθώς η 2α Ιανουαρίου δεν αποτελεί αργία, οι τράπεζες λειτουργούν κανονικά χωρίς αλλαγές στο ωράριό τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
Κομβικός όρος για να συνεχιστεί η καταβολή είναι ο δικαιούχος να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή, αλλιώς η επιδότηση διακόπτεται αυτοδίκαια
Επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ
Έως τις 31 Ιανουαρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία για την εγγραφή επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, καθώς και για την ολοκλήρωση ή διόρθωση εκκρεμών καταχωρήσεων και στοιχείων
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος