Χρηστικά

Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ): Από Σεπτέμβριο οι αλλαγές στην φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών

Όχι νωρίτερα από το φθινόπωρο θα έρθουν οι αλλαγές στην φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, κ. Όμηρο Τσάπαλο, σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς ο βασικός πυρήνας του νόμου δεν θα αλλάξει.

Το οικονομικό επιτελείο θα περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων τις οποίες έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής περί τους 80.000 ελεύθερους επαγγελματίες, θα δουν τι φόροι θα βγουν και αν υπάρχουν αδικίες λόγω υπερβολικής φορολόγησης και από τον Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση, εφόσον χρειαστεί, με «κάποιες βελτιώσεις ή σημειακές παρεμβάσεις».

Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις ο ο κ. Τσάπαλος επανέλαβε πως δεν θα δοθεί παράταση, καθώς και για τα νομικά και τα φυσικά πρόσωπα η 26η Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
ΑΑΔΕ: Μηνιαίες οι δηλώσεις ΦΠΑ για επιχειρήσεις με απλογραφικό σύστημα
Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, 92.590 επιχειρήσεις, που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από 1/1/2024 έως 31/3/2025 και τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, υποβάλλουν πλέον τις δηλώσεις ΦΠΑ (περιόδου Ιουλίου και εφεξής) σε μηνιαία βάση.
Senior businessman typing on a laptop in a coworking space
ΔΥΠΑ: 36.778 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης το α΄ εξάμηνο του 2025
Τα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ παρέχουν νέες θέσεις εργασίας, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και ειδικά προγράμματα, ενώ περιλαμβάνουν πολλές δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ
Large group of business people waiting for a job interview. 1