Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δείτε τι κοινό έχουν 5 άντρες που επηρέασαν την ροή της παγκόσμιας ιστορίας

Αδόλφος Χίτλερ

Πριν από περίπου έναν αιώνα, η Βιέννη ήταν ο τόπος διαμονής πέντε ανδρών που με τον τρόπο τους άλλαξαν ή επηρέασαν την ροή της παγκόσμιας ιστορίας. Όσο απίστευτο και αν μοιάζει, μιλάμε για τον Αδόλφο Χίτλερ, τον Λέων Τρότσκι, τον Τίτο, τον Σίγκμουντ Φρόιντ και τον Ιωσήφ Στάλιν.

Βρίσκομαστε στο 1913, όπου ένας άνδρας με το ψευδώνυμο “Σταύρος Παπαδόπουλος” αποβιβάστηκε από το τρένο που ερχόταν από την Κρακοβία στο Βόρειο Τερματικό Σταθμό της Βιέννης. Αυτός ο άνδρας ήταν ο  Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος είχε εξοριστεί. Την ίδια περίοδο στην Βιέννη βρισκόταν ο αντικαθεστωτικός Ρώσος διανοούμενος και συντάκτης της ριζοσπαστικής εφημερίδας Πράβδα, Λέων Τρότσκι.

Εκτός από τον Τρότσκι και τον Στάλιν, το 1913 στο κέντρο της Βιέννης, ο Σίγκμουντ Φρόιντ ασκούσε την ψυχιατρική στην οδό Μπεργκάσε και ήταν ήδη γνωστός στους βιεννέζικους κύκλους, ενώ ο νεαρός Γιουγκοσλάβος Γιόσιπ Μπροζ, που αργότερα θα γινόταν ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως στρατάρχης Τίτο, εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Ντέμλερ.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις