Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ιατρικό μυστήριο! Φτερνίζεται 12.000 φορές την ημέρα

Ιατρικό μυστήριο! Φτερνίζεται 12.000 φορές την ημέρα

Αυτή η 14χρονη πιτσιρίκα φτερνίζεται 12.000 φορές την ημέρα. Αδυνατεί να φάει, να πιει νερό με ευκολία και να πάει στο σχολείο…

«Δεν μπορώ πλέον να το ελέγξω και είναι επίπονο», έτσι περιγράφει τη ζωή της η 14χρονη που έχει ένα σπάνιο τικ που την κάνει να υποφέρει. Η Κέιτλιν Θόρνλεϊ από το Τέξας φτερνίζεται όχι μία, όχι δύο αλλά 12.000 φορές την ημέρα. Οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν τι της συμβαίνει…

Η κατάσταση της ήταν αιφνίδια, αφού απλά ξεκίνησε μια μέρα όταν ήταν σε μάθημα μουσικής και ένιωσε πόνο στο στομάχι. Ύστερα άρχισε ένα ασταμάτητο φτέρνισμα. Σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να φτερνίζεται 20 φορές το λεπτό.

Η ίδια δεν μπορεί να φάει και να πιει νερό με άνεση, αφού ανά πάσα στιγμή θα φτερνιστεί. Μάλιστα, δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, αφού το φτέρνισμα της αποσυντονίζει τόσο την ίδια όσο και την υπόλοιπη τάξη της.

Την έχουν εξετάσει έξι γιατροί, χωρίς κανείς να έχει καταφέρει να εξηγήσει τι της συμβαίνει, γιατί γίνεται τόσο συχνά και πώς να το αντιμετωπίσει. Ωστόσο, οι περισσότερο κάνουν λόγο για στρες και άγχος που της προκαλεί αυτήν την αντίδραση. Η μαμά και ο μπαμπάς της μιλούν για ένα τικ που έχει καταστρέψει τη ζωή όλης της οικογένειας.

Τα τικ ή «συμπεριφορικές συνήθειες» πλήττουν το 10% των μικρών παιδιών και όλοι ελπίζουν όταν η πιτσιρικά μεγαλώσει, να καταφέρει να το ξεπεράσει.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: ABC News

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις