Τετάρτη, 8 Μαΐ
22oC Αθήνα

Καραμανλής – Παπανδρέου: Από πρωθυπουργοί…συγγραφείς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Πολιτικό σεισμό…πολλών ρίχτερ προοιωνίζονται οι συγγραφικές προσπάθειες, που σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζουν επιμελώς και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής.

Για όλους και για όλα αναμένεται να μιλήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής, μέσω βιβλίων, που ετοιμάζουν για τα πεπραγμένα της θητείας τους στην πρωθυπουργία της χώρας αλλά και της προεδρίας τους σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αντιστοίχως. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δικαίως συγκεντρώνει η συγγραφική προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου, που βρίσκεται ούτως ή άλλως σε προχωρημένο στάδιο, και αναμένεται να αποτυπώνει μία πιο προσωπική προσέγγιση της τρικυμιώδους περιόδου 2009 – 2011 όταν και η χώρα υπήχθη στο Μνημόνιο.

Άγνωστες πτυχές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας αναμένεται να φωτίσουν τα βιβλία των Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή με απρόβλεπτες συνέπειες για τους τωρινούς πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής

Ως γνωστόν, ο κύριος Παπανδρέου έχει ήδη διανείμει σε Υπουργούς και βουλευτές της συγκεκριμένης περιόδου αναλυτικό ερωτηματολόγιο για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν την επίμαχη διετία και έως τώρα η ανταπόκριση κρίνεται από το επιτελείο του ικανοποιητική. Στελέχη του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού προιδεάζουν ότι ο κύριος Παπανδρέου έχει ήδη συγκεντρώσει…πολύ υλικό όχι μόνο για τη συγκεκριμένη διετία αλλά και για την περίοδο μετά το 2004, όταν και ανέλαβε την προεδρία του Κινήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κύριος Παπανδρέου δεν θα αποφύγει στο κυοφορούμενο βιβλίο να μιλήσει και για την…οικειοθελή αποχώρηση του από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ονομαστικές αναφορές σε πρόσωπα, ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ και συμφέροντα, που κατά τον ίδιο τον εξώθησαν σε…πρόωρη πολιτική συνταξιοδότηση. Ο κύριος Παπανδρέου αναμένεται, εξάλλου, να στοχοποιήσει και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαικής πολιτικής σκηνής, που κατά τον ίδιο δεν συναινούσαν στη σωτηρία της χώρας κατά τους κρίσιμους μήνες της Άνοιξης του 2010. Είναι νωπή, εξάλλου, η οργίλη αντίδραση του για το περιεχόμενο του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, για το ταραγμένο βράδυ στις Κάννες το Νοέμβριο του 2011.

Το βιβλίο του Καραμανλή

Στο στάδιο της…σκέψης βρίσκεται η αντίστοιχη συγγραφική προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από το 2009 και εντεύθεν αποφεύγει επιμελώς τις δημόσιες τοποθετήσεις και απαντά στους επικριτές του μόνον….όταν τα πράγματα φθάνουν στο απροχώρητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει κάνει ένα πρώτο γύρο…διαβουλεύσεων με τον κύκλο των στενών συνεργατών του και τους έχει προιδεάσει για την πρόθεση του να μιλήσει για την κυβερνητική περίοδο 2004 – 2009 αλλά και τη 12χρονη παραμονή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι εφ όσον ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη απόπειρα, στόχος του κυρίου Καραμανλή δεν είναι το περιεχόμενο του βιβλίου να πυροδοτήσει πολιτικές αντιπαραθέσεις, σε μία εύθραυστη πολιτικά και κοινωνικά περίοδο ούτε και να διασαλευθεί η κυβερνητική σταθερότητα. Στον αντίποδα, ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί να εισφέρει στην ιστορική καταγραφή των γεγονότων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η όλη προσπάθεια συναρτάται ευθέως από τις σκέψεις του για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Αδειάζει τον Φιλιππίδη ο Καραμανλής! “Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκει την ομαλή λειτουργία της δικαιοσύνης με παιχνίδια πολιτικής”

“Πέταξαν” τον Καραμανλή στον δρόμο

Παπανδρέου: Όχι εγώ, η Μέρκελ έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα

ΓΑΠ στο WorldPost: Το 2011 διεκόπη βίαια και ανήθικα το όραμά μου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε